Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Новини
реклама
сб, 24 серпня, 9:30 610

Віра, Надія, Любов та матір їхня Софія: чому шанують цей день

Дізнайтеся, чому християни вшановують пам'ять Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії  


30 вересня православні християни вшановують пам'ять мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, які віддали життя за Ісуса Христа. Розповідаємо, чому цей день важливий для вірян та що він означає. 

Віра, Надія, Любов та матір їхня Софія: історія

Мучениці Віра, Надія, Любов народилися в Італії в II столітті. Їхня мати Софія виховувала дівчаток в християнських традиціях. Одного разу, про юних християнок дізнався імператор Адріан. Він викликав їх до палацу, а жінки розуміли: їх очікують випробування і муки.

Але християнки сміливо обстоювали свою віру. Імператор був дуже здивований такою прихильністю і велів відвести їх до язичниці, щоб вона переконала їх відректися їх від віри Христової. Але язичниці не вдалося переконати жінок, тому імператор став вимагати, щоб вони принесли жертву язичницьким богам. Вони відкинули цю вимогу і продовжували вірити в Бога.

Результат пошуку зображень за запитом "Вера, Надежда, Любовь и мать их София сайт УПЦ"

Віра, Надія, Любов та матір їхня Софія

фото: krest-ua.com

Розлючений імператор велів піддати дітей різним тортурам. Екзекутори почали бити старшу сестру Віру, якій було 12 років. Її кинули в казан з киплячою смолою, але як свідчить історія, вогонь не завдавав їй ніякої шкоди, а котел охолов.Потім дівчинку стратили через усікновення глави мечем. Такі ж дії повторилися з Надією і Любов'ю.

Найбільші страждання понесла їх мати − Софія, яка була змушена дивитися, як катують її дочок. Віру, Надію, Любов і матір їх Софію канонізували, як мучениць, які зазнали страждання за віру.

А зараз у них просять здоров'я для народження дітей, про зцілення від жіночих хвороб, про зцілення від болю в суглобах.

Молитва святих мученицям Вірі, Надії, Любові та матері їх Софії:

О, святі і достохвальні мучениці Віро, Надіє і Любове і мужніх дочок мудра мати Софіє, до вас нині звертаємося зі щирою молитвою; бо хто може заступатися за нас перед Господом, якщо не віра, надія і любов, ці три наріжні чесноти, образ яких ви на собі показали! Ублагайте Господа, щоб Він покрив нас Своєю невимовною благодаттю в скорботах і напастях, спас і зберіг як благий і людинолюбець. Його славу, як несходиме сонце, нині бачачи, допомагайте і нам у наших смиренних молитвах, щоб простив Господь Бог наші гріхи і беззаконня і щоб помилував нас грішних і недостойних заради Його щедрот. Моліть же за нас, святі мучениці, Господа нашого Ісуса Христа, Йому ж славу возсилаємо, з безначальним Його Отцем і Пресвятим, і благим, і животворчим Духом нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь.

У Свято-Миколаївського храму замироточив образ Божої Матері:

Читайте найкращі привітання з Горіховим Спасом.

Вам також буде цікаво дізнатися, які церковні свята будуть у серпні 2019.

Долучайтесь до каналу «Україна» в месенджерах, аби дізнаватись першими про актуальні та обрані матеріали за посиланнями: 
Viber – https://chats.viber.com/kanalukraine/uk
Telegram – https://t.me/kanalukraina  

загрузка...

Новости партнеров

Загрузка...

Популярні новини